Læserbreve

Læserbreve 2002/2003

Læserbreve 2004

Læserbreve 2005

Læserbreve 2007

Landsråd 2002

Landsråd 2003

Landsråd 2004

Landsråd 2005

 

 

 

Utilfredse Lykketoft

Af Dan Kristensen, folketingskandidat (K), Holbergsgade 7, 4., Aalborg

Det er ikke underligt, at befolkningen satte Mogens Lykketoft på porten, skriver Dan Kristensen som en reaktion på Lykketofts kronik forleden.

MOGENS Lykketoft gør i sin kronik i JP 5/3 et ynkeligt forsøg på at kritisere regeringens politik de første 100 dage. En politik, som meningsmålingerne viser en stor opbakning til.

Lykketoft er utilfreds med, at der med regeringens besparelser i den offentlige sektor er "risiko" for, at gode folk søger arbejde i den private sektor. Ja, det ville jo være noget skidt, hvis Danmark skulle opleve stigende vækst i den private sektor.

Lykketoft er utilfreds med konkurrencepakkens forbedrede vilkår for erhvervslivet. Men er det ikke gennem vækst i den private sektor, at der skal skabes grundlag for at bevare det velfærdssamfund, vi kender i dag?

Lykketoft er utilfreds med, at regeringen mener, det skal kunne betale sig at arbejde. Rockwoolfonden har i efteråret 2001 beregnet, at 25 pct. af de arbejdsløshedsforsikrede vil få under tre kr. ekstra i timen for at påtage sig arbejde. Vil Lykketoft selv arbejde for under tre kr. i timen?

Lykketoft er utilfreds med, at der skal ske "besparelser" i den kommunale sektor. Men de omtalte "besparelser" skyldes altså, at kommunernes budgetter for 2002 lå en pct. over det niveau, KL selv havde forhandlet på plads med SR-regeringen. Kan man kalde dette en besparelse?

Lykketoft er utilfreds med, at ydelsen til indvandrere sættes ned "de første syv år". Men målsætningen med den samlede indvandrerpolitik er jo netop, at indvandrerne skal integreres på arbejdsmarkedet, således at de fleste ikke går ledige i syv år som i den socialdemokratiske model.

Lykketoft er utilfreds med, at besparelserne på ulandsstøtten og miljøbistanden får Danmark til at stå "ekstremt svagt" på verdenstopmødet om bæredygtig udvikling. Hvorfor skulle Danmark stå "ekstremt svagt", når vi ligger helt i top hvad angår det samlede beløb, der gives til ulandsstøtte og miljøbistand?

Lykketoft er utilfreds med den fleksibilitet, regeringen vil give til at lade arbejdsgiver og arbejdstager aftale deltid, hvis begge parter er interesseret heri. Det bør understreges, at det fremlagte lovforslag sikrer, at lønmodtageren ikke kan afskediges, fordi han/hun har afvist at gå på deltid, ligesom lønmodtageren ikke kan afskediges, fordi han/hun ønsker at komme på deltid.

Lykketoft er utilfreds med, at regeringen har fundet besparelser på nævn, råd og puljer, samt at der budgetteres med 1,5 mia. ekstra til sundhedsområdet. Ikke underligt hvis befolkningen prioriterer arbejdsmand Jensens dårlige knæ højere end bevarelse af Udvalget angående Driften af Jægersborg Hegn eller Kontaktudvalget for Kartofler.

Lykketoft er utilfreds med skattestoppet. Men en så stor utilfredshed med et skattestop kan vel kun betyde, at han havde planlagt skattestigninger til danskerne. Ikke underligt, at befolkningen satte den mand på porten.

Jyllands-Posten, 11. marts 2002