Landsråd 2002

Læserbreve 2002/2003

Læserbreve 2004

Læserbreve 2005

Læserbreve 2007

Landsråd 2002

Landsråd 2003

Landsråd 2004

Landsråd 2005

 

 

Landsrådstale 2002

Kære partifæller

Der er ikke mange danskere der er i tvivl om hvad vi konservative har af mening når det gælder skattepolitik, erhvervspolitik eller EU-politik. Hvis vi skal over de 8-10% af stemmerne må vi finde nye områder at markere os på.

Et af de områder som vi har forsømt i mange år er miljøpolitikken. Her ligger masser af stemmer, som vi bare ikke har samlet op, fordi vi ikke har magtet at forklare befolkningen hvad konservativ miljøpolitik er for en størrelse.

Venstrefløjen har taget patent på rollen som miljøbeskytter. Den venstrefløj der i Østeuropa har efterladt sig verdenshistoriens største lodseplads. Den venstrefløj har frækheden til at angribe os på miljøområdet - og det værste er at de i mange tilfælde har held til at overbevise befolkningen om, at det er os borgerlige der er nogle miljøsvin.

Vi må være mere offensive på dette område. Intet er mere konservativt end at sikre de næste generationer rent vand, ren luft samt et fortsat bæredygtigt samfund. I det konservative miljøpolitiske program står der at - og jeg citerer - "arbejdet for et godt miljø er en af de vigtigste opgaver for det Konservative Folkeparti i årene fremover". Det er en sætning vi skal til at leve op til nu hvor vi er kommet i regering. Vi skal ikke lade os kue af en liberal miljøminister. Liberalisme og miljøpolitik er en meget dårlig kombination.

At gå mere offensivt til værks når det gælder miljøet er ikke ensbetydende med at vi skal til at bo i jordhuler igen. Der er ikke nødvendigvis noget modstridende mellem økonomisk vækst og en forsvarlig miljøpolitik. Men det kræver at vi altid har både de økonomiske og miljømæssige konsekvenser med i overvejelserne når vi udformer vores politik.

Vi skal sikre:
· At der er incitamenter til miljømæssig forskning
· At Danmark går forrest i de internationale organisationer når det gælder miljøet
· At grønne afgifter er indrettet således at de gavner miljøet og ikke nødvendigvis statskassen.
· At der gives grønne skattelettelser til virksomheder der kan nedbringe miljøbelastningen fra det nuværende niveau.
· At der ikke sker nedskæringer i den danske miljøbistand i Østeuropa - den danske miljøbistand i Østeuropa er en fremragende forretning for det danske miljø og for de danske virksomheder.

En stor statsmand sagde engang: "Vækst er ikke god hvis den ødelægger vores miljø. Økonomi og miljø er to sider af samme sag". Det var Poul Schlüter der sagde sådan under sin åbningstale i 1991. Det er meget rammende for de miljømæssige udfordringer vi står overfor.

Kære venner, gå ud og kæmp lidt mere offensivt på dette område - I har befolkningens opbakning til det konservative miljøprogram.