Læserbreve

Læserbreve 2002/2003

Læserbreve 2004

Læserbreve 2005

Læserbreve 2007

Landsråd 2002

Landsråd 2003

Landsråd 2004

Landsråd 2005

 

 

Hyldest til Che

Det er med undren man kan se hvordan unge mennesker går rundt i gadebilledet iført t-shirts med symboler fra diktatoriske systemer som f.eks. det sovjetiske, østtyske og cubanske. Det må være mangel på viden, når man går rundt i et frit og demokratisk samfund og hylder den slags rædsler. Eller er det smagløs mangel på respekt for de mennesker, som er blevet offer for disse systemer? Jeg tror og håber det er mangel på viden.

Men hvorfor ved så mange mennesker så ikke noget om hvad de selv ”reklamerer” for? Noget af svaret kunne man læse på side 3 i Aalborg Sektionen søndag den 21. okt. Bortset fra en reklame var siden viet til en artikel om ”frihedshelten” Che Guevara. Den yderste venstrefløj havde nemlig arrangeret en udstilling om denne mand, som på forunderlig vis i offentligheden bliver sat i forbindelse med ordene ”frihed” og ”helt”. Det er jo absurd.

”Helten” gav ordre til drab på flere hundrede embedsmænd da han kom til magten. Samtidig skabte han sammen med Fidel Castro det gigantiske fængsel Cuba – som nu i start et halvt århundrede har holdt folk indespærret. Ingen frihed, ingen demokrati – men masser af fattigdom.

Når specielt unge mennesker opfatter en mand som Che som en helt, og forbinder ham med ordet frihed, hænger det sammen med at medierne opbygger myten om Che. I artiklen i Aalborg Sektionen er der således ikke et eneste kritisk ord om manden. Selv artiklens ”faktaboks” om Che indeholder ikke så meget som ét eneste ord om hvilken ulykke og elendighed manden skabte. Til gengæld understøttes artiklen af et billede af Fidel Castros ambassadør i Danmark, der eftertænksomt mindes systemets ikon.

Dette er desværre journalistik af den historieløse skuffe – og det er muligvis den slags der får unge mennesker til at hylde menneskefjendske systemer.

Nordjyske Stifttidende, 27. oktober 2007