Læserbreve

Læserbreve 2002/2003

Læserbreve 2004

Læserbreve 2005

Læserbreve 2007

Landsråd 2002

Landsråd 2003

Landsråd 2004

Landsråd 2005

 

 

Sådan kommer det ikke til gå

Det konservative pres på Venstre for at få det økonomiske råderum udmøntet i skattelettelser giver nu bonus – og konstruktive drøftelser mellem Venstre og De Konservative om emnet er i gang.

I vanlig Dansk Folkeparti stil stiller Pia Kjærsgaard sig så op i Tv-avisen den 13. august og bombastisk slår fast at eventuelle skattelettelser bliver i bundskatten. Sådan kommer det imidlertid ikke til at gå, Pia Kjærsgaard. Skattelettelserne kommer også til at omfatte mellem- og topskatten. Så kan Pia Kjærsgaard jo vælge om hun vil støtte dette – eller om hun vil støtte Helle Thorning som statsminister. Med den sidste løsning ”risikerer” Dansk Folkeparti i hvert fald ikke de skattelettelser, der i fremtiden skal bidrage til den arbejdskraft, der er så hårdt brug for.

I dag betaler næsten 1 mio. danskere topskat. Det kan ikke være rigtigt, at danskere med helt almindelige job skal flås med over 60 % hvis de tager en time ekstra på job.

Samfundsøkonomisk er det også klart bedst at lette i mellem- og topskatten – idet dette giver mange almindelige danskere incitament til at yde en lille ekstra indsats. Danmark har faktisk slet ikke råd til ikke at lette mellem- og topskatten – hvilket derfor skal gøres – uanset om Dansk Folkeparti af valgkampstaktiske grunde kan lide det eller ej.

Nordjyske Stifttidende, 15. august 2007